KYKKYK Corporation Ltd. (претходно : Yamakai Bearing Ltd) е еден од најстарите јапонски производители на топчести и валчести лежишта, основан во 1952 година во Осака, Јапонија. Нашите светски познати лежишта на брендот „KYK“ се испорачуваат во повеќе од 50 земји ширум светот и се одобрени во широк спектар на инженерски индустрии. Лежиштата KYK се грижат за растечките барања за врвен квалитет на пазарот. Строгото придржување до јапонските стандарди за прецизност и квалитет го прави KYK претпочитан избор на производ.

en_USMacedonian